Friday, 14 July 2017

wordless saturday

in the name of Allah, the most compassionate, the most merciful.

sebab aku rasa sangat lama x update blog, dan kelihatannya blog ini dah bersawang, berhabuk, lipan-cicak-tikus-ular srebomokniko spesies sedang telah bertapak, mewujudkan satu populasi, hampir hampir rasanya mereka mewujudkan satu komuniti kompleks. makin lama aku biarkan, x mustahil satu ekosistem akan wujud.

berkenaan dengan tajuk kali ni, i have nothing to say, cumanya aku nak bagitahu aku xnak menulis entry penting2 dlm masa yang terdekat ni. as im very busy. test dan presentation je memanjang. tuu laa, sibuk buat pilihan asasi setahun. maka menyesal lah kamu saifullah. hahahahahaha😂😂😂😂😂

alhamdulillah. hampir 2 purnama sudah aku berlanglang buana di bumi barakah, alhamdulillah, biahnya terjaga, so far here xde problem sgt. x jauh beza mcm imtiaz pun. cumanya, waktu dengan quran x well managed lagi. ampunnn. kalau sebelum ni duk kat imtiaz, ad guidance suruh tasmi', murajaah bagai. tapi kat sini memang tak lah. awl2 daftar,  ad je hamba Allah yang rasa bertanggungjawab nak wujudkan kelab huffaz, by the end, he was sick. skrg ni x dpt dengae khabar berita. viral jugak budak tu sebentar. hahahaha.

another one thing is, ak rasa mcm nak privatekan je blog ni, or should i just create another blog?  sbb pada hemar aku, aku nak menulis sebuah cerita berkisar tentang momento dua ketul sahabat. ini hanya perancangan je. sebab aku rasa berkobar kobar nak menulis setelah karya pertama aku kena tolak dekat pihak penerbit sinar harian dgn tunas remaja hahaha. xpe,  ill take that as compliment. lepas ni inshaaAllah ad rezki ada lah tu nama aku dkt akhbar/majalah.
doakan ehh.

the next thing is, ada byk benda yang bermain di fikiran aku. kisah silam, masa depan, esok dan seterusnya, juga sekarang. masih lagi samar samar. betullah, aku lebih tega memilih kelabu daripada aneka warna yang lain. takpe, satu hari nanti pelangi pun aku peluk rapat, erat sendat sendat gituww. sampai pelangi naik rimas hahahahaha. how hard is life? what is the purpose of my life? what am i living for?  how can i overcome my inside feeling. how can i face all of this. thats what always bother me.

and the last thing. saifullah, what are you interested for?  hahahahahaha. ad byk benda yang menarik perhatian aku. salah satu benda yang paling ak nak, nak masyi quran ofcos, nak ambik kursus bahasa melayu/inggeris. nak putar masa even its impossible. sape je yang xnk putar masa an kalau diizinkan. pheww.. boleh baiki kesilapan kesilapan dahulu. hahahaha, impossible, it wont happen. everything happened for reason.

and the last(berapa kali last ni hewhewhew) , alhamdulillah. ak dapat roomate yang semuanya baik baik belaka. humble dan xde yang over fashionable ke over acting ke takde. 2 of them from kelantan, 3 from terengganj including me and manul, 2 from perak and 1 from n. sembilan. but, one thing tricky is, cuti sem nanti kitorang kena bawa balik semua barang2. kena kosongkan clear semua bilik. and ofcourse, tutorial class utk sem 2 akan berubah. i dont know what will happen with our dormitories. so sad lah kalau kena tukar jgk an, sbb ak dah selesa dgn diorang. pheww. i should pen off now. jgn lupa doakan aku, silent reader 😀

No comments:

Post a Comment

i'll appreciate each words from you guys!