Monday, 2 January 2017

Alhamdulillah its happen [rdh exam]

In the name of Allah, the most compassionate, the most merciful
rdh8 graduated


for sure i'll miss this bilik seminar

Alhamdulillah. Everything went well.  As smooth as we wish. dari paper bm
hingga paper kimia.alhamdulillah. syukur ya rabbi.Cuma Ada masyaqqah yang
memang tak boleh nak elak tu nak buat macam mana kann..
Tahniah kerana kita berjaya harungi exam spm dengan jayanya.
We have tried our best.  Sekarang kita rehat dulu tapi jangan lupa tanggungjawab 
yang kita ada... Kita doa banyak banyak biar Allah bagi yang terbaik. InshaaAllah. Biiznillah. 
teruskan berdoa yang baik baik sahaja.

last night altogether
masa ni aku ingat dan aku catat dalam note aku basit last word for us;

"ingat, kita hidup bersahabat, saling ingat mengingati, bukan benci membenci"

dan ini mungkin kali terakhir basit bagi talk dekat kita semasa kita semua penuh.

"payah doh nok kupul rama rama ginih lepah habis spm, masing masing busy
dengan masing masing kan? "


At this moment,  jangan lupa Dan jangan dibuat lupa setiap perkara Yang kita sokmo sokmo buat sebelum,  ketika dan pastinya selepas exam.  Back Kata Iqbal dalam wasap, 

"Dhuha kita,  yaasin kita, waqiah kita, solat hajat jgn tinggal and ape ape lagi lah"
* boleh tambah di ruangan komen.
ngaji ngaji macam pokpik nii
.
satu benda yang aku nak recap balikk.

Ayat ketua pengawas xleh blah weh.
'Sy lihat masih ramai yang... Tp masih berkadar' **tak faham sila meninggal


Everything we went through.  Moga Allah redha hendaknya. Amiin. 


Lepas majlis dengan pengawas kita ad plk mjlis dgn pengetua. Last lah kiranya.
So sad dgr ucapan sorang2. Nanak cgu Aida tp everyone nmpak kental ego wak lek wak peace je.
lagi lagi sek laki, part ego kental memang lelaki lah buat buat happy gitu padahal
dalam hati dah banjir emo bagai. tengok malam sebelum exam kita, ingat lagi tak?
mak aii, masa tu ada sebilangan yang deliver speech sek laki bajet kental je ramai
penat berlakon air mata gak keluar. aku rindu part ni siyes lah. sebab pada mulanya,
awkward gak lah nak mintak maaf bagai tapi bila semua hati dah ikhlas kita rasa ukhuwah
kita tu setara mana. moga dengan air mata yang mengalir itu maka berguguranlah juga dosa
antara antara kita amiin.

Ok back to the stories. 
Dan selepas tu kita ad mkn2 sikit. banyak gila.
Ak tgok sorang2 mkn byk tak ingat dunia lah. Nanak aliya n the geng. Mabrouk maintain body.
ni hoh. mohon halal gambar curi ni

Dan lps tu mula laaaa.  Sorang2 dah start balik ke rumah masing masing. suasana jadi
muram sekejap. gi mintak tandatangan conteng dekat baju. and masa ni sedih jugaklah
sebab aku realize pasni pasti susah gila nak jumpa satu batch. pasti ada masyaqqah di
mana mana yang menyebabkan seseorang terpaksa menuzurkan diri. hmmm. takdir Allah.


Dan petang tu x semuanya balik actually sbb sek kite ad yg jd fasilitator x bertauliah 
utk program kem sola Dan tahfiz hahaha.  Even x rase mcm fesi sgt.
Dan petang tu Iqbal menangis. Yeehahahaha. Tahniah bal sebab takleh sembunyi air Mata.  
Ye lah kan Iqbal duk terengganu pastinya payah nk jumpa dhh.  Yang pasti manusia paling
sedih petang tu adlah zq_irf*&

 Jangan Marah nokss.
iqbal :P

i think its enough. im done. have a great time.have a blast holiday
**aku jeyles gila dengan mereka yang dapat pergi DQ**


Nnti ak buat satu puisi. Khas untuk ukhuwah kita.
Mohon jangan berpisah. Mohon jangan lupa kita.
Mohon istiqamah. Mohon jangan putus doa.
Moga langkah kita , Allah redha.

perkenalan antara kita semua bukan sesuatu untuk disia siakan. pasti ada hikmahnya
allah menemukan kita semua.

bittaufiq wannajah fiddunnya wal aakhirah.
fi hifzillah ..
mandi dalam longkang pun ok ;P


                                                            posting yang tertangguh.done.
                                                            rdh[8]th dalam kenangan.
2/01/2017

8 comments:

  1. Ni kalu zq_irf** tgk ni konpem marah ni,bkn x tau dye pantang org mengata pasal hubungan dorangπŸ˜‚

    ReplyDelete
  2. Sepul oi, berigak curi gambar liyaa.. Dio mention liya sore jah.. 😌😌

    ReplyDelete
    Replies
    1. credit laa sikit dio kea tulong aku jadi ketua naqibah perghh

      Delete
  3. πŸ˜πŸ˜πŸ‘£πŸ‘£

    ReplyDelete
  4. sepul.... gmbr liya tuu..xleh blaa..gmbr liya gok ye cri..haha.. ak mnggu puisi ukhuwah nih..xcited nk bce.. #TidakAdaKenaMengenaDenganJawatan.. haha

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

i'll appreciate each words from you guys!