Thursday, 2 June 2016

#SHOOTOUT!!!

In the name of Allah, the most compassionate, the most merciful.

Alhamdulillah..wa syukru lillah...bersyukur, kepadaMu ya Allah..
sudah sudah sudah. *ghalik nyanyi teh.* "ore kelate kato."

sudi didoakan.

senamrobik hari guru. banin rdh[8]th


lama x post entry baru. sorry bebanyak. xde masa nak buat posting
baru since aku kan f5 student so tahun ni for sure akan jadi tahun yang
agak sibuklah nampaknya. alhamdulillah midyear exam baru je habis.
dan kami semua dah dapat result. imtiaz besut ada 3 orang straight a's.
jeyles wehhh. 'Afif , iqbal, azri azhar'. Alhamdulillah dikelilingi orang2 hebat.
luqman afif still at the top, ciss. hahahah. he got kalu x silap 4A+7A .
ada chance nak straight A+ ni.. amiiin...

btw, semua orang ada chance untuk dapat straight A+. usaha lah.
mana yang kurang, kita tampungkan. mana yang lebih, kita tingkatkan
lagi, gandakan lagi, biar istiqamah orang kata. kan?

my result..hmmm. quite miserable! tak mencapai target. my target is
7A addmath lulus dan sifar c. btw, Allah granted me with 
6A4B1E. hmmmmmm. at first aku frust dengan result ni tapi
bila fikir balik, bila renung balik, post mortem diri sendiri,
barangkali Allah bagi apa yang aku usaha. setakat mana aku usaha,
setakat mana aku sudah doa. campur aduk dengan barakah, dengan 
dosa yang pastinya ada terselit di celah celah mana. ugh. padanlah hendaknya.

fortunately, i've many great friends. yang selalu support aku bila mana
aku jatuh, yang tahu tika aku sedih, rasa nak give up, 
yang tahu aku tidak keruan,yang selama lamanya 'bergila gila'
thank for supporting me. your words, your advice, biar sedikit, biar nampak
biasa sebenarnya itulah yang meningkatkan iman semangat diri ini.

me and azri faiq. crazy overload! :p

the upcoming test is trial. target? takde sapae yang taknak straight A kan.
same goes to me. i'll run as fast as i can. kena pulun addmath.
hahahah. got E in addmath for the midyear exam nampaknya kena
usaha keras nih. cikgu mas cakap masa kelas semalam,
"sepul tu bengong ngo lagi, baru kenal addmath tu gedio" hahaha.

the word bengong she use, bukan membawa makna bengong 
yang tipikal kelantan terengganu paham. berlakunya majaz di situ.
harap difahami. she is really a good teacher. tengok, berapa ramai
calon yang TOV exam dapat G finally lulus for the midyear exam.
see? what a wonderful teacher. kelas siang malam semata mata untuk kami.
untuk dapat result yang gempak untuk addmath. usahanya Allahurabbi.

kental jiwanya. semangat membara. dari puncak ingin ke angkasa..
eh eh, melalut lah pulak.

ok its the end of this post, thank for reading ya!
the upcoming post, i'll be post about english.
i wanna share my essay so my friends out there
can learn something from it.

biarlah walau sedikit yang mereka dapat daripada tidak langsung.
ini usaha aku untuk bantu rakan aku. kan kan kan.

ballighuuni walauu aayah.
assalamualaikum!

6 comments:

  1. Replies
    1. mung nonye ah nonye haha. doa ke aku

      Delete
  2. anyone here visit this blog!

    sinosyuhada.blogspot.com

    jika masih wujud hahaha

    ReplyDelete
  3. Oh.ado blog jugok dio

    ReplyDelete
    Replies
    1. tinggal lah link blog awak boleh i visit hahaha gediks sikit

      Delete

i'll appreciate each words from you guys!