Monday, 28 December 2015

#crown of dignity

in the name of Allah, the most compassionate, the most merciful

alhamdulillah. naik lagi entry baru. hahaha. wuwuwuwu.
suka hati lah. klau korang tak suka belog aku nih, aku tak kisah. nak kutuk pun
apa aku kesah. kau dapat dosa aku dpat pahala. yeehaa. mekasih ye.

ok. nak bagitahu.. aku dah x ingat bila tapi aku masih ingat lagi aku join contest
tu.. hihihi. pertandingan hafazan peringkat antarabangsan wehh. indonesia brunei thailand singapore
mnyanmar semua ada. eh tak semua pun heheh. tapi ni antarabangsa lah kiranya.
heheheh. aku join gak tapi kategori 1-3 juzuk je lah. hahaha. musabaqah ni dalam bahasa 
arab nye, musabaqah taajul waqar nah boleh search youtube kot kot ada. memang ada pun
tapi recording aku xde pun. so, begin lah pertandingan tuh. kitorang sampai dekat 
sekolah arab dekat kl tuh dalam pkul berapa x ingat tpi turn kiterang tengah hari. sempat
lah kiterang tengok peserta dari negara lain . eh adeke? entah. tapi yang aku ingat
peserta dari mrsm gemencheh semua hebat hebat broooo! respect ah ke brade brader tuh.
aku turn aku dah tiba. dengan segala perasaan bercampur semua sekali aku naik
atas pentas dan duduk atas kerusi. ihihiks. semua orang tengok. dalam dewan kuliah weh.
tak besar mane pon. semua tengok tapi. berbaju melayu putih bersamping. ehehheh.

iqra' min qauluhu taala.. bla bla bla .. alhamdulillah awal juzuk tiga. ok yang tu
alhamdulillah tapi syaitan jelas sekali datang bila aku start masuk ayat kursi. ohh. geram weh.
dahlah berdebar gila kot. aku duduk atas kerusi tu tundukk je.. ketar pulak tu.. kejap ambik nafas.
aaaaaa. aku salah ayt kursi. bengang gak. ayat yang selalu dok ulang tiba tiba tersekat.
cis. nak buat caner. redha je lah even tak redha sangat. *hoii, redha je lah*
ok ok ok. soalan kedua awal juzuk dua so no problem. then soalan ketiga 
mukasurat lima..aku baca dengan yakin plus ketar ketar dan aku berhenti dengan yakinnya
pada ayat yang aku yakin last sekali dalam mukasurat tuh,sebab dia sruh baca semuka surat je.
then aku berhenti laa.. pastuh orang yang jdi panel tu pun ketukmeja dengan pen dia sruh aku
sambung lagi and thats time aku realize aku tertinggal satu ayat lagih. oh malunya..
hahahahah. and resultnya, keluar tak lama kemudian, aku dapat saguhati je. seutas jam.
aku hadiahkan ke kakak aku. moga dia happy. tapi aku dapat tahu jam tu dah hilang
masa dia bawak pergi mekah. uhuhuhu. sob sob sob kenangan je lah. tapi papepun
semua tu experience beb. mana nak dpat experience masuk pertandingan cenggini.

experience cenggini dekat pavillion pun xde jual apatah lagi dekat kb mall ke the mines ke 
mana ada jual weh. kena rasa sendiri. okayy.btw, tahniah wahai sang empunya diri. hebat gak aku ni.
hahahaha. koya perasan je lebih. ok bhaii. aku harap korang dpat input. 

experience is precious. theres no where to buy it!!

No comments:

Post a Comment

i'll appreciate each words from you guys!